Workshops & lezingen

Workshops & Lezingen

Thema’s

Kindercoach Josia verzorgt op verzoek workshops en lezingen voor onder andere ouders, scholen en instellingen.

Thema’s zijn bijvoorbeeld:

  • communicatie tussen kinderen en ouders
  • geloofsopvoeding, hoe doe je dat
  • verbeteren van pedagogisch klimaat in de klas
  • verbeteren van zelfstandig werken in de klas
  • omgaan met bijzondere kinderen op zondagsschool

Korte cursussen

Daarnaast worden ook korte cursussen gegeven. Hieronder staat een tweetal mogelijkheden beschreven.

Geloofsopvoeding
> Een korte cursus van 2 avonden over geloofsopvoeding.
In deze korte cursus gaan we het hebben over de ontwikkeling van het geloof bij kinderen, wat wij als ouders kunnen doen en het opstellen van een gezinsplan om de geloofsopvoeding meer handen en voeten te geven.

‘Daar gaat ‘ie weer’
> Een oudercursus over opvoedstijlen
> Een cursus bestaande uit 4 avonden.
Bij problemen in de opvoeding kom je als ouder onvermijdelijk terecht in moedeloos makende ‘daar gaat ‘ie weer’- situaties. Of het nu gaat om het gezin waar de zoon aan tafel een eerste opmerking maakt, waar de vader korzelig op in gaat en de dochter vervolgens ook weer reageert. Of de twee zussen die wekelijks een paar keer een rituele ruzie om de cavia maken. Of de kleine treuzelaas die elke ochtend opnieuw de eerste vriendelijke aanmaningen negeert totdat uiteindelijk de bom weer barst….Het gaat in alle gevallen om een voorspelbaar verloop van interacties.
Een cursusgroep telt zeven á tien ouders zowel paren als alleenstaande ouders. Wat zij met elkaar delen is de ervaring hoe je als ouders steeds opnieuw vastloopt in negatieve interactiepatronen. Samen gaan we op zoek naar onze kwaliteiten in plaats van onze tekortkomingen. Door hier samen naar op zoek te gaan wordt de eigen stijl als opvoeder in beeld gebracht.

Speciaal voor scholen

Voor scholen en instellingen bestaat de mogelijkheid om mij in te huren voor het afnemen van psychologische tests. Let op! ik ben niet bevoegd om deze te interpreteren, ik ben in te huren als psychologisch pedagogisch assistent.

Daarnaast bestaat er de methode “Het Taakspel”, dit is een methode voor het verbeteren van het zelfstandig werken en pedagogisch klimaat. Als school heeft u de mogelijkheid mij 2 jaar hiervoor in te huren waardoor ik u deze methode aan kan leren en u uiteindelijk bevoegd bent tot het gebruiken van de methode.