Wie is Monique

Monique Aalberts

Waarom ik kindercoach ben

Ik geloof dat ieder kind uniek is in zijn eigen manier van leren en ontdekken. Hierdoor kijk ik naar de mogelijkheden van het kind en niet naar de problemen die het kind volgens de buitenwereld veroorzaakt. Ik heb altijd als droom gehad een praktijk te starten om kinderen die in het dagelijks leven vastlopen te helpen. Om mij heen zijn zoveel kinderen die niet lekker in hun vel zitten om wat voor reden dan ook. Voor deze kinderen wil ik graag iets betekenen. Ik kijk en luister naar wat het kind voor signalen afgeeft en pas daar de coaching op aan.

Vanuit christelijke visie

Als kindercoach werk ik vanuit een Christelijke visie waarin centraal staat dat Jezus Christus er voor elk kind is. Als kind ben je uniek en gewild. Helaas leven we in een wereld waarin alles niet perfect is en kunnen kinderen daar hinder van ondervinden. Natuurlijk is elk kind welkom ongeacht zijn of haar overtuiging.

Mijn achtergrond

Voordat ik met de praktijk begon heb ik verschillende opleidingen en specialisaties gevolgd. Ik ben gediplomeerd HBO pedagoog en kindercoach (BGL&Partners). Daarnaast ben ik onder andere gecertificeerd voor het ‘Taakspel”, ter verbetering van het pedagogisch klimaat van de klas en het begeleiden van ouders met kinderen waarbij ADHD en PDD-Nos is gediagnosticeerd.