Kluis7 Communicatie Methodiek

KLUIS7 staat voor kinderen en communicatiekracht, kinderen die mogen ontwikkelen op een manier die bij hen past.

Kluis7 is het communicatie programma voor de hele school. Van team tot leerling.

Één van de pijlers van de 21e eeuwse vaardigheden is communicatie. Maar lesmateriaal over communicatie is er bijna niet. Goede communicatie met de kinderen in de klas is erg belangrijk. We weten dat helaas veel kinderen het gevoel hebben dat ze niet gezien en gehoord worden, dat ze niet begrepen worden. Leerkrachten willen wel graag met kinderen communiceren, maar soms lukt het gewoon niet goed.

Het zou handig zijn als we een handleiding zouden krijgen van ieder kind, maar dat bestaat helaas niet. Wel zijn er hulpmiddelen en richtlijnen beschikbaar die al jaren binnen communicatie ingezet worden en toegepast kunnen worden in de klas.

Met Kluis7 gaan we op school aan de slag. Elk leerjaar gaan we met de kinderen dieper in op verschillende communicatie thema’s zoals:
– hoe kom ik in contact met jou?
– waar word je blij van?
– met welke woorden bereik ik jou?
– hoe kan ik je motiveren?
– hoe kan ik zien dat je het moeilijk hebt?

Met Kluis7 kunnen scholen aan de slag met communicatie, samenwerken en talenten ontdekken. Dit doen we met lessen voor de kinderen en ondersteuning voor de leerkrachten en het team. Vanuit 7 verschillende communicatie stijlen gaan we ontdekken welke “code” er voor zorgt dat jouw persoonlijke kluis geopend wordt. In die persoonlijke kluis vinden we jouw eigen unieke communicatiekracht terug.

Om Kluis7 zo effectief mogelijk in te kunnen zetten is er een licentie training beschikbaar voor scholen en individuele leerkrachten. Middels deze traning krijgen leerkrachten inzicht in hun eigen communicatiestijlen en krijgt het team hulp bij het vormen van een hecht team waarin iedereen elkaar kan begrijpen. Neem voor meer informatie over de Kluis7 Communicatie methodiek contact met mij op.